Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki...
Szukaj wyników w...
Kropek.

Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną

Rekomendowane odpowiedzi

Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną:

 

 

Składniki:

Kiełbasa cienka 90 dag
Kapusta kiszona 90 dag
Cebula 1 szt
Przyprawa ziarenka smaku ziołowe winiary 1 łyżeczka
Przyprawa jarzynka winiary 1 łyżeczka
Przyprawa w płynie maggi (do smaku)
Oliwa 2 łyżeczki
 Makaron łazanki 500g
Liść laurowy 1 liść
Ziele angielskie 4 ziarenka
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

 

1. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy,

 

2. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól, ziarenka smaku i gotujemy około 60 minut

 

3. Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno ją kroimy

 

4. Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy.

 

5. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę , podsmażamy na patelni.

 

6. Dodajemy posiekaną kapustę, doprawiamy jarzynką solą, maggi i pieprzem.

 

7. Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem

 

8. Podsmażamy i podajemy na ciepło.

 

P.s Można kapustę przed gotowaniem pokroić i ugotować. Osobiście robię tak, że do ugotowanego makaronu dodaje kiełbasę i kapustę doprawiam tylko pieprzem (nie dodaje wymienionych tutaj przypraw) I nie podsmażam wtedy według mnie lepiej smakuje :D

 

Smacznego!

źródło: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/117507/lazanki-z-kielbasa-i-kapusta-kiszona

  • Piwko 1
  • Wódeczka 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×