Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki...
Szukaj wyników w...

x y z

Kobieta
  • Postów:

    1068
  • Wpisów na Alkoboxie

    11802
  • Rejestracja:

  • Ostatnio:

  • Wygrane dni

    4

x y z wygrał/a w ostatnim dniu 8 Październik 2018

x y z miał/a najbardziej lubianą zawartość!

Alkohol

2124 Wszechmocny

O x y z

  • Tytuł:
    :)
  • Urodziny: 26.05.1997

Informacje

  • Płeć:
    Kobieta
  • Miejscowość:
    Dębica
  • Zainteresowania:

    Hokej

Ostatnio na profilu byli

16350 wyświetleń profilu
  1. Zwolnienie (powyżej 3 dni nieobecności): Nick: Patrycja. Data: 06.04 -14.04 Powód: sprawy prywatne
  2. Tak tak tak! :). Nie widze innej osoby na to stanowisko. Pełniła już tą funkcje, wie co z czym się je. To co było wcześniej już było i nie wróci. Przyjemnie mi się z Tobą pracowało, z chęcią bym się do tego wróciła. Jeżeli Ci się uda, a z czymś byś miała problem to służę pomocą, jeszcze wiem co i jak xD
  3. SKŁADNIKI ziemniaki [1 kg] olej rzepakowy lub oliwa [50 ml / 5 łyżek] soda oczyszczona [1 łyżeczka] sól czosnek [2 ząbki] – opcjonalnie rozmaryn świeży lub suszony [1 łyżeczka posiekanego/suszonego] – opcjonalnie PRZYGOTOWANIE Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować 2 litry wody z płaską łyżeczką sody i płaską łyżeczką soli. Ziemniaki gotować we wrzątku przez 7-10 minut, aż kawałki można będzie przekłuć widelcem. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Jeśli decydujecie się na wersję z przyprawami, kiedy ziemniaki się gotują należy wrzucić posiekany czosnek i rozmaryn do rondelka. Zalać olejem i podgrzewać na średnim ogniu, aż czosnek zacznie się rumienić. Odsączyć ziemniaki i pozostawić na 2-3 minuty, aż ulotni się większość pary. Olej przelać przez sito (czosnek i rozmaryn nie będą już potrzebne), dodać ziemniaki, szczyptę soli (wg uznania) i wymieszać szpatułką lub łyżką. Zewnętrzna strona ziemniaków zacznie się rozpadać, ale spokojnie, właśnie tak ma być. To ta mazista warstwa zamieni się w pyszną, chrupiącą skórkę. Ziemniaki wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, równą, pojedynczą warstwą, aby kawałki się nie posklejały. Piec w 200 stopniach przez 30-40 minut, mieszając co ok. 10 minut, aby dobrze spiekły się z każdej strony. zródło:wilkuchnia.pl
  4. Co ty mnie nazywasz atencjuszka nie rozmawiajac nawet ze mna typie, fajnie ze ze swoja nie "obgadujecie nikomu dup" dlatego tak wszystko wiecie. Nie pozdrawiam ale żegnam
  5. SKŁADNIKI kabanosy [8-10 sztuk] mąka pszenna [250 g] drożdże suszone [3,5 g / 1/2 saszetki] cukier [1 łyżeczka] jajko [1 sztuka] soda oczyszczona [2 czubate łyżki] ciepła woda [165 ml / 2/3 szklanki] + woda do gotowania sól [1/2 łyżeczki] PRZYGOTOWANIE Do dużej miski wlać 165 ml ciepłej wody, dodać cukier i drożdże, zamieszać, aby składniki się rozpuściły. Dosypać mąkę wymieszaną z solą i zagnieść ciasto. Gdy ciasto będzie zwarte, przełożyć na blat podsypany mąką i wyrabiać przez ok. 5 minut, aż będzie miękkie i elastyczne. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum godzinę. Po godzinie, ponownie zagnieść ciasto przez 2-3 minuty na blacie podsypanym mąką. Ciasto podzielić na tyle kawałków, ile mamy kabanosów i z każdej części uformować wałek, który następnie należy owinąć wokół kabanosa. Długość wałeczka z ciasta powinna być dwukrotnie większa niż długość kabanosa. Po przygotowaniu wszystkich kabanosów, do garnka wlać 6 szklanek wrzątku i dodać 2 łyżki sody oczyszczonej. Zagotować. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Wrzucać kabanosy w cieście, po kilka sztuk na raz i gotować każdą partię przez 30 sekund. Obgotowane i odsączone kabanosy przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i (opcjonalnie) posypać gruboziarnistą solą, sezamem lub makiem. Piec w 200 stopniach przez 10-12 minut, lub do intensywnie złotej skórki. zródło:wilkuchnia.pl
  6. Upomnienie o rangę/i: redaktor Link do tematu, w którym jest informacja o uzyskania rangi: Która ranga ma być podstawową: redaktor
  7. Imię: Patrycja Wiek: 21 Ile czasu dziennie spędzasz na forum: minimum 2h, jak mam wolne to w sumie nawet i z 6h Coś o sobie: nie ma co się dużo rozpisywać, były GM który rozpoczyna swoją droge z PR od nowa. W redaktorce dobrze się czuje, więc czemu by nie pomóc? Czy pełniłeś już kiedyś funkcję podobną/identyczną do tej o którą się ubiegasz ? Tak, starałam się pomagać @Joanna jeżeli tylko była taka potrzeba. Masz doświadczenie w pisaniu?: i tak i nie. Przy braku pomysłów zawsze pomogę sobie czymś co znalazłam w internecie. Ale w tej głowie zawsze coś się znajdzie od siebie. Jak wyobrażasz sobie pracę Redaktora? Podaj przykłady artykułów (konkretne tematy), które chciałbyś napisać do magazynu.( mile widziane całe artykuły jako przykłady):
  8. SKŁADNIKI czekolada [100 g / 1 tabliczka] wrzątek [30 ml/30 g / 1/8 szklanki] zimna woda [30 ml/ 30 g / 1/8 szklanki] PRZYGOTOWANIE Czekoladę połamać na kawałki lub posiekać, dodać wrzątek i rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, a masa będzie jednolita, przełożyć ją na talerzyk wyłożony papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. W tym samym czasie odmierzyć pozostałe 30 ml wody (lub więcej, zerknij w dodatkowe notatki u dołu przepisu) i także wstawić do lodówki, aby odpowiednio się schłodziła. Wyjąć schłodzoną masę czekoladową, odkleić od papieru i przełożyć do miski. Ubijać na wolnych obrotach mikserem, powoli dodając zimną wodę (także wyjętą z lodówki). Po dodaniu całej wody, ubijać do momentu, aż krem będzie konsystencji bitej śmietany. Mus przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce minimum pół godziny. Jest świetny także na drugi dzień. zródło: wilkuchnia.pl
  9. Również jestem neutral. Ogólnie nie ma z Tobą problemów jeżeli chodzi o kontakt i pomoc. Pamiętam jak byłeś jedyną osobą która nauczyła mnie tych cholernych plików i póki nie wyjechałeś do pracy było okej. Później o ile pamięć mnie nie myli, Lazi odebrał Tobie i Kropkowi rangi za zbyt małą aktywność. Nie miałam raczej nigdy z Tobą jakiegoś problemu, degradacja z innych powodów mnie nie interesuje jeżeli chodzi o to podanie. Aktywność na 4mapsie narazie nie jest zbyt dobra, a mod to pochłaniacz czasu, więc pytanie czy dasz sobie z tym rade zostaje tylko życzyć powodzenia
  10. Do 3 razy sztuka jak się to mówi. Kiedyś byłeś denerwującą osobą, odkąd jesteś AC zmieniłeś się o 180°. Pomoc zielonym się przyda, a fakt, że jesteś osobą bardzo pomocną jest u Ciebie na duży plus. Nie ma co się więcej rozpisywać. Pamiętaj tylko, że moderator to bardzo czasochłonne zajęcie. Powodzenia.
  11. Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Poinformowano. Jeśli nie zgadzasz się z tą akcją, zgłoś ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami Ekipa Pijemy-Rozrabiamy.pl
  12. Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Poinformowano. Jeśli nie zgadzasz się z tą akcją, zgłoś ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami Ekipa Pijemy-Rozrabiamy.pl

×